Werkwijze

Onze werkwijze

Bij LeBeck hechten we veel belang aan eerlijke en open communicatie met alle betrokken partners. Hoe onze pallets bij jou terecht komen, ontdek je hier.

Afroep en ophalen van pallets

Heb je pallets te veel? LeBeck komt deze pallets bij je bedrijf ophalen. Zo geven we een nieuw leven aan oude pallets en minimaliseren we onnodig houtafval.

Hoe gaat dit juist in zijn werk?

Eerst en vooral komen we de pallets ophalen op jouw bedrijfssite. Eens je pallets getransporteerd zijn, worden ze gesorteerd in ons depot. Hierna maken we een nauwkeurig rapport met alle informatie over je pallets. Hierin kan je onder andere het aantal (herbruikbare) pallets en de verschillende pallettypes terugvinden. Op basis van dit rapport berekenen we de som die we jou betalen voor je pallets.


Je overtollige pallets laten ophalen heeft verschillende voordelen.
   

 • Je ontvangt een som voor de herbruikbare pallets en een Valipac-premie voor de niet-herbruikbare pallets.
 • Je creëert meer plaats op je bedrijfssite. 
 • Je bespaart hoge afvalverwerkingskosten.
 • Je voorkomt onnodig afval en draagt je steentje bij aan een milieuvriendelijke oplossing.


Pallets te veel?

Sortering van binnengekomen pallets

LeBeck staat voor duurzaamheid en kwaliteit. Dit weerspiegelt zich in alles wat we doen. Daarom investeren we veel tijd in een grondige controle van alle inkomende pallets. Op die manier kunnen ze nauwkeurig gesorteerd worden per type, afmetingen of staat en maken we de volgende stappen van ons proces efficiënter. 

Bovendien maken we steeds een sorteerrapport op om het overzicht te bewaren voor onszelf, maar ook om een correct bedrag op te stellen voor jou, de verkoper van de pallets. Eens dit rapport opgemaakt is, ontvang je een automatisch aangemaakt facturatieverzoek met alle details van je pallets. Zo verzekeren we altijd een transparante communicatie.

Deze zorgvuldige sortering is een cruciale stap en de garantie op duurzame pallets bij verkoop. Je kan er dus op vertrouwen dat dit correct en met de nodige zorg verloopt.

Reparatie van beschadigde pallets

Hout gaat helaas niet eeuwig mee. Door gebruik ontstaan er beschadigingen. Gelukkig is een houten pallet makkelijk en milieuvriendelijk te repareren. Nadat onze pallets grondig gesorteerd zijn, neemt onze reparatieafdeling de versleten en kapotte pallets onder handen. De defecte planken en blokken worden vervangen door nieuwe onderdelen. 

 • LeBeck heeft een eigen interne reparatiedienst.
 • LeBeck heeft een duurzaam proces voor het hergebruiken van pallets.
 • Zo minimaliseren we houtafval en gaan we onnodige houtkap tegen.

Onze voorraad

Alle inkomende pallets zijn ondertussen gesorteerd en indien nodig gerepareerd. Ze krijgen allemaal een vaste plaats in onze voorraad. We gaan op een gestructureerde manier te werk. Pallets worden per type en afmeting gestapeld op dezelfde hoogte zodat we onze opleggers efficiënt en snel kunnen beladen.

Alle gangbare pallets zijn uit voorraad leverbaar bij LeBeck. Dit komt door onze grote stockageruimte van 30.000 m2. Dit vertaalt zich in een gemiddelde voorraad van 105.000 pallets. Hierdoor kunnen we steeds een snelle levering garanderen.

 • 30.000 m2 stockageruimte
 • 105.000 pallets op voorraad
 • Snelle levering van alle gangbare pallets

Verkoop

In deze fase gaan we samen met jou op zoek naar de meest geschikte pallets voor jouw noden. Onze duurzame doelstelling om pallets te hergebruiken is pas voltooid wanneer ze onze site verlaten.


Verkoop

Om de verkoop en levering vlot te laten verlopen hebben we een aparte verkoopdienst. Zij zetten zich dag en nacht in voor een efficiënt verloop van het uitgaande transport en staan rechtstreeks met jou in contact. Je kan ze bereiken via telefoon op het nummer 00 32 11 346 307 of via ons contactformulier.  

Uiteraard kan je bij onze pallet experts ook terecht voor advies of meer informatie. Aarzel niet om contact op te nemen.


Pallets nodig?

Transport

Je hoeft je geen zorgen te maken over het transport. LeBeck beschikt namelijk over een eigen wagenpark. Jij geeft je gewenste locatie door voor de levering of afhaling, wij transporteren de pallets.

Alvorens de pallets onze sites verlaten, ondergaan ze bovendien een kwaliteitscontrole. Zo beschikken onze pallets over de erkende ISPM15 en EPAL licenties en hebben ze een gegarandeerde, betrouwbare kwaliteit.

Eigen transport 

LeBeck beschikt over een grote logistieke troef: transport in eigen beheer. In ons modern wagenpark staan maar liefst drie trekkers en veertien trailers te pronken. Hierdoor kunnen we dus steeds een flexibele en snelle levering garanderen. Dit zowel voor het ophalen als het leveren van pallets. Met centraal gelegen locaties in Ham, Bastogne, Saint-Hubert en Ruiselede, leveren we pallets in zowel België, Nederland, Luxemburg als Noord-Frankrijk.

Onze logistieke sterktes:

 • Transport in eigen beheer
 • Wagenpark van drie trekkers en veertien trailers
 • Levering in Benelux en Noord-Frankrijk
 • Flexibele en snelle levering

Vragen?

Neem eenvoudigweg contact op via onderstaande knop of bel direct via 00 32 11 346 307!

Pallets te veel?

Neem een kijkje op deze pagina of vraag meteen meer informatie aan.

Pallets nodig?

Neem een kijkje bij onze producten of vraag meteen meer informatie aan.